06:24 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Dronă

  Arabia Saudită acuză Iranul de implicare în atacurile asupra obiectivelor petroliere

  Фото: предоставлено пресс-службой ZALA AERO
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14321

  Reprezentantul Ministerului Apărării al Arabiei Saudite acuză Iranul de implicare în atacurile asupra obiectivelor petroliere Saudi Aramco, utilizând dronele Delta Wing.

  BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik. Iranul a utilizat dronele Delta Wing în efectuarea loviturilor asupra obiectivelor petroliere Saudi Aramco, a declarat reprezentantul ministrului Apărării al Arabiei Saudite, Turki Al-Maliki.

  "Acest atac a fost efectuat din Nord și fără îndoială a fost susținut din Iran", a declarat Al-Maliki în cadrul unei conferințe de presă.

  Din investigații reiese să drona (utilizată în atacurile asupra Saudi Aramco n.r.) este iranianul Delta Wing, a adăugat reprezentantul Apărării saudite.

  În noaptea de sâmbătă, în două obiective petroliere din Arabia Saudită a izbucnit incendii în urma unui atac cu drone. Țara, care este cel mai mare exportator și al treilea producător de petrol din lume, a fost nevoită să-și reducă producția de două ori – de la 9,8 milioane barili, la 5,7 milioane de barili pe zi.

  Insurgenții husiți din Yemen, împotriva cărora luptă coaliția arabă, condusă de Arabia Saudită, și-au revendicate atacul asupra obiectivelor saudite. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că nu există nicio evidență că atacuri ar fi fost efectuate din Yemen, aducând acuzații Iranului. Teheranul a respins aceste învinuiri.  

  Tematic

  Parisul, Berlinul, Londra și Bruxellesul cer Iranului să respecte acordul nuclear
  Putin a sosit la Ankara, la summitul Rusia – Turcia – Iran
  Iranul a reținut o navă care transporta combustibil de contrabandă
  Pericol imens de război! SUA și Arabia Saudită acuză Iran, ”Armata americană e pregătită”
  Tagurile:
  Arabia Saudită, Iran


  Știrile Zilei