06:23 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Vladimir Putin

  Putin a vorbit despre rolul relațiilor Chinei și Rusiei în politica globală

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  361130

  Relațiile între China și Rusia reprezintă un factor important în afacerile internaționale, a declarat Vladimir Putin azi.

  BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre rolul major al relațiilor ruso-chineze în politica mondială, subliniind că parteneriatul cu China rămâne o prioritate a politicii externe rusești.

  Într-adevăr suntem astăzi în sensul deplin al cuvântului niște parteneri strategici, care implimentează un parteneriat cuprinzător. Acest lucru constituie în continuare o prioritate pentru Federația Rusă, a declarat Putin în cadrul întrevederii cu premierul Consiliului de Stat al Chinei, Li Keqiang, la Kremlin.

  De asemenea, liderul rus a menționat aportul semnificativ al premierului Consiliului de Stat și a președintelui Chinei, Xi Jinping, la dezvoltarea relațiilor ruso-chineze.

  “Apreciem nespus de mult acest lucru. Sunt convins că și voi observați eforturile noastre, eforturile Federației Ruse, îndreptate spre dezvoltarea relațiilor ruso-chineze multivectoriale. Cooperarea noastră, desigur, reprezintă cel mai important factor în afacerilor internaționale și are o influență tot mai semnificativă asupra dezvoltării economiilor noastre, asupra rezolvării unor sarcini care stau în țara statelor noastre, pentru ridicarea nivelului de viață a cetățenilor noștri”, a declarat Putin.

  Tematic

  Putin a sosit la Ankara, la summitul Rusia – Turcia – Iran
  La Ankara au demarat negocierile dintre Putin și Erdogan
  Putin poartă negocieri cu Rouhani la Ankara
  Putin l-a îndemnat pe Erdogan să reacționeze la propunerea de dedolarizare a comerțului
  Ministrul saudit al Apărării a discutat cu Putin despre atacurile cu drone
  Tagurile:
  Kremlin, Vladimir Putin, China, Rusia


  Știrile Zilei