07:50 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  262110

  Marșul împotriva schimbării climatice a degenerat în dezordini de stradă și ciocniri între grupurile radicale de stânga și poliție.

  BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Marșul împotriva schimbării climatice, organizat sâmbătă la Paris, a degenerat în dezordini de stradă și ciocniri cu poliția, transmite reporterul RIA Novosti.

  Reprezentanții mișcării Black Block, strecurați printre manifestanții pașnici, au declanșat violențe după lansarea acțiunii de protest. Aceștia au distrus câteva stații de autobuz, au lăsat inscripții pe clădiri, au spart vitrinele magazinelor. De asemenea, radicalii au răsturnat coșurile de gunoi și le-au dat foc. Din cauza violențelor, organizațiile Greenpeace France și Youth For Climat au îndemnat oamenii să se retragă.

  În zona pieții Italiei, huliganii au dat foc containerelor de gunoi, au aruncat cu sticle în polițiști și au încercat să ridice baricade pe străzi.

  Poliția a autilizat de câteva ori gaze lacrimogene și fumigene. Cele mai agresive persoane au fost reținute. Pentru dispersarea celor mai radicali forțele de ordine au utilizat bastoanele din dotare.

  Tematic

  Protestele Vestelor Galbene la Paris: Poliția a utilizat gaze lacrimogene
  Un moldovean la Paris: Lecția pe care ar trebui să o învățăm de la francezi
  Incendiu devastator în Paris: spital în flăcări, morţi şi răniţi - VIDEO
  Tagurile:
  Proteste, Franța, Paris


  Știrile Zilei