19:26 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14250

  Președintele legislativului de la Budapesta consideră că liderii europeni aduc critici nefondate relațiilor existente între liderii Ungariei și Rusiei.

  BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Relațiile stabilite între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și premierul Ungariei, Viktor Orban, provoacă critici neîntemeiate din partea liderilor europeni, a declarat președintele Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér.

  Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  Mai devreme, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a confirmat agenției RIA Novosti despre existența unor pregătiri de vizita lui Putin la sfrâșitul lunii octombrie a acestui an. În iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov, fiind întrebat dacă Putin urmează să viziteze Budapesta pe 30 octombrie, a răspuns că au loc pregătirile pentru o vizită.

  "Îl așteptăm cu nerăbdare în octombrie pe domnul președinte al Rusiei cu o vizită la Budapesta", a spus Kövér luni la o întrevedere cu președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, în cadrul reuniunii a președinților parlamentelor din Eurasia.

  Președintele Adunării Naționale a mai menționat că între liderii Rusiei și Ungariei „au fost stabilite relații interpersonale bune și de încredere”.

  În afară de aceasta, președintele Adunării Naționale a observat cu mirare că „liderii europeni care critică Budapesta pentru întrevederile frecvente cu președintele Ungariei, cu domnul Putin se văd mai des cu Putin”.

  Tematic

  Presa a aflat ce vor discuta Viktor Orban şi Vladimir Putin la Moscova
  Despre ce vor discuta Putin și Orban la Moscova
  Solicitarea lui Orban către Putin – e vizată și România
  Ion Țiriac, declarații șoc! Dă cărțile pe față - despre români, Orban și… Putin!
  Orban se va întâlni cu Putin la Moscova în septembrie
  Tagurile:
  Rusia, Ungaria, Péter Szijjártó, Vladimir Putin, Viktor Orban

  Știrile Zilei