17:37 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Vladimir Putin și Viktor Orban la Moscova, 18 septembrie 2018

  Budapesta: Criticile aduse relației dintre Orban și Putin sunt nefondate

  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13350

  Președintele legislativului de la Budapesta consideră că liderii europeni aduc critici nefondate relațiilor existente între liderii Ungariei și Rusiei.

  BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Relațiile stabilite între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și premierul Ungariei, Viktor Orban, provoacă critici neîntemeiate din partea liderilor europeni, a declarat președintele Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér.

  Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  Mai devreme, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a confirmat agenției RIA Novosti despre existența unor pregătiri de vizita lui Putin la sfrâșitul lunii octombrie a acestui an. În iulie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov, fiind întrebat dacă Putin urmează să viziteze Budapesta pe 30 octombrie, a răspuns că au loc pregătirile pentru o vizită.

  "Îl așteptăm cu nerăbdare în octombrie pe domnul președinte al Rusiei cu o vizită la Budapesta", a spus Kövér luni la o întrevedere cu președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, în cadrul reuniunii a președinților parlamentelor din Eurasia.

  Președintele Adunării Naționale a mai menționat că între liderii Rusiei și Ungariei „au fost stabilite relații interpersonale bune și de încredere”.

  În afară de aceasta, președintele Adunării Naționale a observat cu mirare că „liderii europeni care critică Budapesta pentru întrevederile frecvente cu președintele Ungariei, cu domnul Putin se văd mai des cu Putin”.

  Tematic

  Presa a aflat ce vor discuta Viktor Orban şi Vladimir Putin la Moscova
  Despre ce vor discuta Putin și Orban la Moscova
  Solicitarea lui Orban către Putin – e vizată și România
  Ion Țiriac, declarații șoc! Dă cărțile pe față - despre români, Orban și… Putin!
  Orban se va întâlni cu Putin la Moscova în septembrie
  Tagurile:
  Rusia, Ungaria, Péter Szijjártó, Vladimir Putin, Viktor Orban


  Știrile Zilei