23:14 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Vladimir Zelenski

  Zelenski s-a plâns lui Trump pe Franța și Germania

  © Sputnik / Стрингер
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13211

  Zelenski s-a plâns lui Trump pe Franța și Germania, care nu ar respecta regimul de sancțiuni împotriva Rusiei și nu ar acorda sprijin suficient Ucrainei.

  BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a plâns președintelui SUA, Donald Trump, că Germania și Franța nu respectă regimul de sancțiuni împotriva Rusiei. Stenograma conversației, care a avut loc pe 25 iulie, a fost declasificată și publicată pe site-ul oficial al Casei Albe.

  La începutul discuției dintre cei doi lideri, Trump a atras atenția lui Zelenski că SUA ajută mai mult Ucraina decât țările europene.

  "Aveți dreptate în proporție de 100%, chiar 1000%. Vă pot spune că am vorbit cu Merkel, m-am întâlnit cu ea, m-am întâlnit și am discutat cu Macron și le-am spus că nu fac totul cât ar trebui să facă în problema sancțiunilor. Ei nu respectă sancțiunile", a răspuns președintele Ucrainei.

  El a menționat că ar fi logic ca cei mai apropiat vecini ai Ucrainei, statele UE, să le acordă sprijin, însă, potrivit lui, acest lucru îl face mai mult SUA.

  “Ei nu lucrează pentru Ucraina atât cât ar trebui s-o facă”, a spus Zelenski.

  Tematic

  Casa Albă a făcut publică discuția dintre Trump și Zelenski
  Tagurile:
  Ucraina, Germania, Franța, Donald Trump, Vladimir Zelenski


  Știrile Zilei