07:02 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  88730

  Candidatul Ungariei pentru funcţia de comisar european pentru extindere, a fost respins de Comisia JURI, la fel ca și Rovana Plumb, candidatul României. Deși candidații Franței și Belgiei aveau probleme similare, ei au fost acceptați să ocupe funcția de comisar european

  BRUXELLES, 26 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcţia de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate, a fost respins astăzi la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice, având soarta Rovanei Plumb, candidatul României.

  Dintr-un total de 22 de voturi, împotriva acestuia au votat 11 membri ai Comisiei JURI a Parlamentului European.

  Nouă membri au votat pentru, iar alţi doi s-au abţinut.

  Lovitura este cu atât mai grea cu cât Laszlo Trocsanyi a deţinut anterior funcţia de ministru al Justiţiei din Ungaria, iar acum a picat tocmai la examenul comisiei juridice din Parlamentul European.

  Dacă respingerea Rovanei Plumb este o lovitură pentru PSD, plănuită și susținută de europarlamentarii PNL și USR-PLUS, respingerea candidatului Ungariei este îndreptată împotriva lui Viktor Orban pe care mulți de la Bruxelles nu îl văd cu ochi buni din cauza politicilor sale conservatoare și anti-imigraționiste.

  Poziția Bruxelles-ului față de candidații României și Ungariei este însă suspectă, deoarece probleme de integritate grave au fost semnalate și în cazul propunerilor venite din partea Franței și Belgiei. Totuși, nominalizările din partea celor două țări au trecut fără probleme de votul din Comisia LIBE.  Știrile Zilei