10:09 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks during an Iftar, the evening meal breaking the Ramadan fast, at his palace in Ankara, Turkey, Saturday, May 19, 2018

  Conducător adevărat, Erdogan a dat cea mai dură replică SUA: ”Turcia NU se teme!”

  © AP Photo / Presidential Press Service/Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  789130

  În ciuda amenințărilor americane, președintele Erdogan a cerut responsabilitate părților și a anunțat că Turcia nu își schimbă relațiile comerciale după cum vrea SUA

  Recep Tayyip Erdogan
  © REUTERS / LUCAS JACKSON
  BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Obsesia americană în privința Iranului și politicii de sancțiuni a continuat să se manifeste și la Adunarea Generală a ONU. Dar, în fața avalanșei de acuzații și amenințări al SUA, cel mai puternic membru NATO din Est, Turcia, adoptă o poziție fermă.

  Astfel, președintele Recep Tayyip Erdogan a îndemnat la moderație și responsabilitate în privința acuzațiilor pe care SUA le aduc Iranului pentru atacurile rebelilor huthi din Yemen asupra instalațiilor petrolifere din Arabia Saudită.

  Dar, cea mai fermă poziție a avut-o puternicul președinte de la Ankara atunci când a venit vorba de comerțul cu petrol iranian.

  ”Turcia va continua comerţul cu petrol şi gaze naturale cu Iran, este imposibil pentru Turcia să înceteze cumpărarea de petrol şi gaze naturale din Iran”, a declarat Erdogan, transmite agenția turcă NTV.

  Schimburile comerciale dintre cele două ţări va continua, în ciuda ameninţării cu sancţiunile SUA, a anunțat șeful statului turc.

  Mai mult, la întoarcerea de la de la New York că Erdogan a declarat ferm: ”Turcia nu se teme de eventualele sancţiuni impuse de SUA asupra relaţiilor sale comerciale cu Iranul și și nu doreşte să întrerupă cooperarea cu Teheranul”, transmite NTV.

  Tagurile:
  SUA, Turcia, Recep Tayyip Erdogan


  Știrile Zilei