00:15 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  106406

  Încercarea Rovanei Plumb de a-și clarifica situația prin scrisoarea adresată Comisiei JURE nu a avut efect, comisia refuzând audierea ei și votând pentru respingerea definitivă a candidaturii sale

  BRUXELLES, 30 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul PNL Rareș Bogdan care a scris pe Facebook că atât Rovana Plumb, cât și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei, au fost respinși de Comisia JURI, iar guvernele României și Ungariei trebuie să propună alți candidați.

  „Breaking News: RESPINȘI din nou la VOT acum, amandoi candidații, Plumb si Trocsany. Guvernele României și Ungariei trebuie să propună alți candidați”, a anunțat Rareș Bogdan.

  Siegfried Mureşan a anunţat că membrii Comisiei JURI vor trimite preşedintelui PE, David Sassoli, o scrisoare prin care îl informează de decizia luată.

  Și europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat același lucru:

  „Decizia finală a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb şi candidatul maghiar, Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru şi 7 voturi împotrivă. JURI va trimite o scrisoare preşedintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene. Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare. Avem nevoie de un comisar al României, nu de un comisar al PSD şi al Vioricăi Dăncilă”, a scris pe Facebook Mureşan, încântat de victoria opoziției care deschide calea negocierilor prin care Iohannis să își pună un candidat agreat de el.

  Știrile Zilei