19:08 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21330

  Vladimir Putin a plecat la Erevan pentru a participa la reuniunea Consiliului Economic Suprem Eurasiatic. La eveniment participă și președintele Republicii Moldovei, Igor Dodon.

  BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a plecat la Erevan unde va participa la reuniunea Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.

  În cadrul evenimentului, liderul rus va purta discuții cu omologul său iranian, Hassan Rohani, și premierul Armeniei, Nikola Pașinyan.

  Pe lângă liderii statelor membri ai Uniunii Economice Eurasiatice (Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Rusia) la reuniune au fost invitați președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în calitate de președintele al unui membru observator în cadrul Uniunii, precum și oaspeți de onoare: președintele Iranului, Hassan Rohani, și premierul Singapore, Lee Hsien Loong.

  La ședință vor fi abordate problemele legate de activitatea Uniunii Economice Eurasiatice, perspectivele dezvoltării proceselor integraționiste, obiectivele de îmbunătățire a funcționării pieții comune și extinderea cooperării în sectoarele cheie ale economiei.

  Liderii statelor urmează să adopte o Concepție de formare a unei piețe financiare comune a Uniunii, bugetul Uniunii Economice Eurasiatice pentru anul 2020 și un șir de decizii pentru armonizarea a legislației în domeniul transportului și energeticii. De asemenea, urmează să fie coordonate direcțiile fundamentale ale activității internaționale a Uninii în anul 2020 și să fie semnate acordul de comerț liber cu Singapore.

  Tematic

  Moscova vrea crearea unei zone economice unice între Rusia şi UE
  Declarație: UE nu va rezista fără o integrare eurasiatică
  Eurodeputat: Moldova "este o punte între Est şi Vest"
  Rusia și UE, în consultări, inclusiv despre problemele din spațiul post-sovietic
  Lavrov: "Europenii pierd miliarde de euro" din cauza sancțiunilor
  România a devenit unul din principalii parteneri comerciali ai Rusiei
  Înalți reprezentanți din Rusia, SUA și UE, la Chișinău: Criza politică - ce au declarat
  Rusia ar putea deveni în curând țară de tranzit pentru mărfuri între Europa și Asia
  Rusia și Coreea de Sud negociază un acord de comerț liber
  O apropiere între Rusia și India. Despre ce au discutat Putin și Modi la Vladivostok
  Tagurile:
  Erevan, Uniunea Economică Eurasiatică, Vladimir Putin

  Știrile Zilei