10:38 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Vladimir Putin şi Donald Trump

  Întâlnirea Putin-Trump la Forumul APEC din noiembrie, teoretic posibil - Kremlinul

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10640

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Donald Trump, s-ar putea întâlni teoretic la viitorul for de cooperare economică Asia-Pacific (APEC) din noiembrie, dar aceast subiect nu este încă pe agenda de lucru, a spus Iurii Uşakov, consilier al lui Putin.

  CHIŞINĂU, 7 oct - Sputnik. "Teoretic [această întâlnire] este posibilă, dar practic această problemă nu a fost încă abordată", a spus Uşakov, la postul TV Rossia 1.

  El a menționat că partea rusă a fost întotdeauna deschisă pentru dialogul cu colegii americani.

  "Partea rusă nu refuză niciodată să organizeze asemenea întâlniri", a adăugat Uşakov.

  Următorul summit al cooperării economice Asia-Pacific va avea loc în Chile în perioada 16-17 noiembrie.

  Vicepremierul rus Serghei Riabkov a declarat săptămâna trecută că Moscova nu are informații la ce nivel vor fi reprezentate Statele Unite la summitul APEC.

  La începutul lunii octombrie, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Moscova salută poziția lui Trump cu privire la restabilirea legăturilor bilaterale și va folosi orice ocazie pentru a-l întâlni la jumătate de drum.

  Relațiile dintre Statele Unite și Rusia au fost ceea ce oficialii din ambele națiuni au numit punctul cel mai jos de la Războiul Rece. Washingtonul a introdus mai multe runde de sancțiuni împotriva Moscovei, numind Rusia unul dintre adversarii Statelor Unite, pe care Moscova le-a criticat.

  Tagurile:
  Donald Trump, Vladimir Putin


  Știrile Zilei