06:23 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  A carnival float depicts British Prime Minister Theresa May with a gun and the writing 'Brexit' on it prior to the traditional carnival parade in Duesseldorf, Germany, on Monday, Feb. 27, 2017.

  Capăt de linie: UE va lua o decizie privind Brexitul până la sfârșitul săptămânii

  © AP Photo / Martin Meissner
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)
  40410

  Președintele Emmanuel Macron l-a anunțat pe premierul britanic Boris Johnson, într-o convorbire telefonică, faptul că Uniunea Europeană va decide până la sfârșitul săptămânii dacă este posibil un nou acord privind Brexit-ul.

  BRUXELLES, 7 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele Macron a precizat că discuțiile trebuie să vizeze, în această etapă, în ce măsură o înțelegere ar respecta principiile UE, în timp ce premierul Marii Britanii insistă că liderii de la Bruxelles nu ar trebui să își facă prea multe iluzii cu privire la o nouă amânare a ieșirii din blocul comunitar dincolo de data stabilită de 31 octombrie.

  Totuși, Boris Johnson este obligat de lege să ceară o nouă amânare în cazul în care nu este convenit un acord până la data de 19 octombrie, iar acordul trebuie să aibă și aprobarea Parlamentului de la Londra.

  Boris Johnson i-a transmis președintelui Franței, în convorbirea telefonică avută, că, în opinia sa, este posibilă o înțelegere, adăugând însă că UE ar trebui să accepte un compromis.

  Astăzi, consilierul premierului Johnson, David Frost, va avea discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, în timp ce ministrul privind Brexitul, Stephen Barclay, se va afla într-un turneu prin capitalele europene.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)
  Tagurile:
  Brexit


  Știrile Zilei