18:40 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto

  Opoziția din România a subminat candidatul României, Ungaria îi ia apărarea

  © AP Photo / Ivan Sekretarev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  71650

  În timp ce opoziția din România a contribuit activ la respingerea candidatului României pentru postul de comisar european, Ungaria îi ia apărarea și reclamă un tratament nedrept din partea Bruxelles-ului.

  BRUXELLES, 7 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. "Consider că este revoltător ceea ce s-a întâmplat cu candidatul pentru comisar european şi din România şi din Ungaria. Este o problematică a democraţiei europene ceea ce s-a întâmplat în săptămânile trecute. Guvernul României a avut dreptul de a numi un comisar şi este absolut că acest refuz s-a făcut din motive politice", a declarat astăzi Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, aflat la Arad.

  Ministrul ungar a aterizat pe aeroportul local din Arad pentru a se deplasa pe autostrada pan-europeană, într-o localitate din estul Ungariei, fiind întâmpinat de către liderul UDMR, Kelemen Hunor.

  Chiar dacă solidaritatea Ungariei cu România vizează și apărarea propriei situații, pentru că și prima propunere a Budapestei a fost respinsă într-un mod similar cu Rovana Plumb, totuși semnul de susținere din partea țării vecine este remarcabil, mai ales dacă este comparat cu înverșunarea cu care opoziția din România a subminat candidatul propriei țări.  Știrile Zilei