20:52 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Президент США Дональд Трамп

  Trump: este timpul ca SUA ”să se retragă din aceste războaie ridicole, fără sfârșit”

  © REUTERS / LUCAS JACKSON
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (27)
  51230

  Președintele Trump a făcut o declarație surprinzătoare despre retragerea din Siria: este timpul ca SUA ”să se retragă din aceste războaie ridicole, fără sfârșit, multe dintre ele tribale”.

  BRUXELLES, 7 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Declarația a fost făcută cu referire la decizia sa de a retrage trupele SUA desfășurate în nord-estul Siriei înaintea unei incursiuni iminente a armatei turce împotriva kurzilor, relatează Russia Today

  ”SUA trebuia să stea în Siria timp de 30 de zile, dat asta a fost cu mulți ani în urmă. Am rămas și am intrat tot mai adânc în război fără nici un obiectiv în fața noastră”, a spus astăzi Trump într-un twitter chiar în timp ce trupele americane staționate în nord-estul Siriei se retrag de pe pozițiile lor.

  Trump și-a asumat meritul de a fi învins ”repede” grupul terorist Statul Islamic (ISIS) în Siria înainte de a explica de ce a ales să abandoneze milițiile kirde care au participat la această bătălie cu sprijinul aerian și de artilerie al SUA, în conflictul lor cu Turcia.

  ”Kurzii au luptat alături de noi, dar au fost plătiți cu sume imense de bani și cu echipamente ca să facă asta. Ei se luptă cu Turcia de decenii. Am ținut piept timp de aproape trei ani, dar e vremea să ne retragem din aceste războaie ridicole, fără sfârșit, multe dintre ele tribale, și să ne aducem soldații acasă”, a spus președintele SUA.

  ”Turcia, Europa, Siria, Iran, Irak, Rusia și kurzii vor trebui să rezolve situația acum și ce vor să facă cu luptătorii ISIS capturați în vecinătatea lor. Ei toți urăsc ISIS, au fost inamici ani de zile. Noi suntem la 7000 de mile distanță și vom zdrobi ISIS din nou dacă ajung oriunde în vecinătatea noastră”, a adăugat Trump.

  Тема:
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (27)

  Tematic

  Putin a vorbit despre relațiile lui cu Trump
  Trump revine, acuzație gravă pentru un cunoscut politician SUA: ”Arestare pentru trădare”
  SUA au anulat regimul de vize pentru Polonia – anunțul lui Trump
  Tagurile:
  Trump, SUA


  Știrile Zilei