22:28 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  La police fédérale allemande a renforcé ses contrôles à la frontière française

  Un camion a lovit mai multe maşini în Germania, 17 victime: motive neclare

  © AP Photo / Harald Tittel
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2397 0 0

  Poliția a stabilit că vehiculul a fost furat la o gară locală cu puțin timp înainte de atac. Autoritățile îndeamnă mass-media să nu facă speculații cu privire la motivele şoferului camionului.

  BUCUREŞTI, 8 oct - Sputnik. Cel puțin 17 persoane au fost rănite luni, după ce un camion a intrat în plin trafic în mai multe maşini în orașul Limburg an der Lahn, situat în Hesse, Germania.

  Se pare că camionul a fost furat mai devreme de la o gară locală, după ce atacatorul a scos cu forță șoferul din camion, potrivit Frankfurter Neue Presse.

  ​Șoferul camionului a fost arestat. Motivele sale rămân neclare, iar autoritățile cer ca observatorii și mass-media să aștepte rezultatele anchetei oficiale și să evite speculațiile cu privire la motivele atacatorului. Cu toate acestea, potrivit Frankfurter Neue Presse, șoferul era musulman, întrucât acesta ar fi vorbit araba și ar fi folosit cuvântul „Allah” în discursul său. Poliția nu exclude, în acest moment, că incidentul a fost un atac terorist.

  Potrivit presei germane, că o persoană a suferit răni grave și este în stare critică.

  ​În urma atacului, cel puțin 8 vehicule sunt avariate, unele persoane fiind blocate în mașinile lor din cauza forței puternice a impactului, spune poliția.  Știrile Zilei