10:15 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Polizei

  Confirmat: Atac terorist în Germania cu un camion - cine e atacatorul

  © AFP 2019 / DPA/Paul Weidenbaum
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  462010

  Incidentul în care un camion furat a intrat în maşinile aflate în trafic în orașul Limburg, Germania, a fost clasificat ca act de terorism, potrivit postului public german ZDF.

  BUCUREŞTI, 8 oct – Sputnik, Doina Crainic. Cel puțin nouă persoane au fost rănite în atac, care a fost comis de un bărbat din Siria de 30 şi ceva de ani.

  Cu toate că motivele suspectului au fost inițial neclare, acum autoritățile consideră că a fost vorba de un act de terorism, relatează postul public ZDF, citând oficiali din securitate, potrivit RT

  După ce a dat jos un șofer al unui camion Mercedes alb, se spune că suspectul a accelerat intrând într-un grup de mașini oprite la un semafor. În urma atacului, au fost avariate opt vehicule, mai multe resturi fiind împrăştiate de-a lungul străzii.

  Martorii spun că atacatorul a rostit „Allah” de mai multe ori și a vorbit în arabă, potrivit presei germane.

  În 2016 în Germania a avut loc un atac mult mai sângeros cu un camion, când un imigrant tunisian a folosit un astfel de vehicul cu care a intrat în mulţimea aflată într-o piață de Crăciun în Berlin, ucigând 12 persoane.  Știrile Zilei