18:47 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (639)
  193921

  Angela Merkel a vorbit cu premierul Marii Britanii în această dimineață, dar spune că un acord pe Brexit e improbabil fără păstrarea Irlandei de Nord în uniunea vamală.

  BRUXELLES, 8 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Săptămâna trecută, premierul Johnson și-a dezvăluit planul pentru retragerea din UE, care stipula abandonarea așa numitului backstop irlandez, oferind crearea unei zone în Irlanda cu verificări minime la granițe ca alternativă. Totuși, Bruxelles-ul a respins discret propunerea, arată Sputnik

  Potrivit editorului de politică de la BBC Laura Kuenssberg, care citează o sursă din Downing Street, negocierile pe Brexit sunt aproape de ”colaps” în timp ce șansele pentru un acord ”tocmai au murit”.

  Partidul Laburist a reacționat la știre spunând că este o altă ”încercare cinică” de a sabota negocierile.

  ”Boris Johnson nu își va asuma niciodată responsabilitatea pentru eșecul său de a propune un deal credibil. Strategia sa din ziua întâi a fost pentru un Brexit fără acord. Este mai important acum ca niciodată ca Parlamentul să se unească pentru a preveni acest guvern iresponsabil să ne alunge din UE la sfârșitul lunii”, a declarat partidul.

  În același timp, Partidul Unionist Democratic al Irlandei de Nord a spus că atingerea unui acord pe Brexit până vineri este improbabil.

  Știrile au apărut după ce Curtea de Justiție din Scoția a respins o acțiune legală obligând premierul să caute o extensie a Brexitului.

  Johnson a spus de multe ori că Marea Britanie va părăsi UE până pe 31 octombrie.

  Totuși, legile britanice îl obligă pe premier să ceară o extensie a Brexitului dacă un acord nu este găsit până pe 19 octombrie.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (639)


  Știrile Zilei