19:38 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71

  Donald Tusk și-a pierdut cumpătul cu Boris Johnson pe tema Brexit

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (580)
  120124

  Președintele Consiliului European Donald Tusk a lansat un atac dur la adresa premierului Boris Johnson pe social media, spunându-i că Brexitul nu este despre ”a câștiga un joc stupid al învinovățirii”.

  BRUXELLES, 8 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Se poate spune că Tusk nu a reacționat favorabil la schimbul de idei la telefon dintre Tusk și Angela Merkel când cei doi lideri au discutat depsre criza Brexit, spune Russia Today.

  Președintele Consiliului a reacțioant pe twitter să îl certe pe Johnson pentru că acesta ar vedea Brexitul ca pe un joc mai degrabă decât să se gândească la viitorul oamenilor în UE și în Marea Britanie. Tusk, în mod ostentativ, l-a contrat pe Johnson în limba latină, cu un tweet în care spune ”quo vadis ?” (încotro te îndrepți).

  ”Miza nu este a câștiga un joc stupid al învinovățirii... Nu vrei un acord, nu vrei o prelungire, nu vrei să renunți, quo vadis?”, a scris Tusk.

  Merkel l-a avertizat pe Johnson că pentru orice șansă a unui acord, Irlanda de Nord trebuie să rămână în uniunea vamală a Uniunii Europene. Downing Street a reacționat spunând că dacă aceasta este poziția UE despre Brexit, atunci un acord ”este în mod esențial imposibil nu numai acum, dar pentru totdeauna”.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (580)

  Tematic

  Brexit: cel mai plauzibil scenariu – Obiectivul nr. 1 al Guvernului privind românii din UK
  Imediat după Brexit - „Vom pune capăt definitiv liberei circulaţii” - măsuri
  Răsturnare de situație: Londra va cere amânarea Brexit în lipsa unui acord cu UE
  Tagurile:
  Brexit, Boris Johnson, Donald Tusk


  Știrile Zilei