05:10 24 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.70
  British Parliament

  Revoltă în Guvernul lui Boris Johnson din cauza Brexitului fără acord

  CC0 / Pixabay / Free-Photos
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (601)
  26801

  Premierul Boris Johnson se confruntă cu o revoltă în Guvern, iar mai mulţi miniştri sunt pe cale să demisioneze pentru că acesta direcţionează ţara către un Brexit fără acord

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  BRUXELLES, 9 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Problemele din interiorul cabinetului condus de Boris Johnson au fost dezvăluite de publicaţia The Times, iar printre posibilii demisionari se numără secretarul pentru cultură, Nicky Morgan, ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Julian Smith, secretarul pentru justiţie, Robert Buckland, ministrul sănătăţii Matt Hancock, şi procurorul general Geoffrey Cox.

  Un ministru al guvernului de la Londra, citat sub rezerva anonimatului de The Times, a declarat că un ”număr foarte mare” de parlamentari conservatori ar putea demisiona în cazul unui Brexit fără acord.

  Potrivit aceleiși surse, miniştrii l-au avertizat pe Johnson într-o şedinţă de guvern asupra riscului grav de revenire a guvernării directe a Londrei în Irlanda de Nord, exprimându-şi totodată îngrijorarea cu privire la Dominic Cummings, consilierul principal al premierului.

  ”Cabinetul va defini strategia, nu funcţionari care nu au fost aleşi. Dacă este însă o încercare de a face un astfel de lucru, atunci aceasta nu va reuşi”, a afirmat un alt ministru, citat de publicaţie.

  În timp ce The Times nu precizează câţi parlamentari conservatori se opun scenariului unui Brexit fără acord, Financial Times scrie astăzi că cel puţin 50 de deputaţi ai partidului s-au revoltat împotriva unui manifest al alegerilor generale care promite să continue pe calea unui Brexit fără acord.

  Unii parlamentari conservatori intenţionează să se prezinte pe o platformă individuală mai flexibilă cu privire la Brexit sau chiar să se dea la o parte în calitate de candidat conservator.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (601)


  Știrile Zilei