04:49 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)
  31401

  Aviața turcă a efectuat o serie de atacuri aeriene asupra orașului sirian Ras al-Ayn și câteva sate din împrejurimi.

  BUCUREȘTI, 9 oct – Sputnik. Aviația turcă a efectuat miercuri o serie de atacuri asupra orașului Ras al-Ayn, din nordul Siriei, dând în acest fel startul operațiunii militare împotriva formațiunilor kurde, transmite postul de televiziune de stat al Siriei.

  Astăzi, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat despre începutul operațiunii militare a forțelor armate turce în nordul Siriei, care poartă numele de “Izvorul Păcii”.

  Aviația turcă a efectuat lovituri intensive asupra orașului Ras al-Ayn din nord-estul provinciei Al-Hasakah. De asemenea, militarii turci utilizează și artileria, transmite postul de televiziune Ikhbariya. Potrivit sursei citate, se observă și un flux de refugiați din oraș.

  Totodată, unor atacuri este supus și satul al-Majrafa și pozițiile SDF în satele al-Mashrafa și Harbat al-Banat.

  Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat pe 5 octombrie că o decizie cu privire la desfășurarea unei operațiuni în nordul Sirie, la Est de Eufrat, ar putea fi luată în următoarele zile. Ulterior, Washingtonul a anunțat că forțele SUA nu vor participa la acțiunile militare ale Turciei și se vor retrage din acea zonă.

  Kurzii din Forțele Democratice Siriene (SDF) au declarat pe 7 octombrie că forțele militare SUA s-au retras din zona de frontieră cu Turcia în nordul Siriei, încălcând acordurile încheiate cu aliații lor kurzi. Ulterior, Washingtonul a declarat că SUA nu își retrag toate trupele din Siria, ci doar transferă pe cele aflate în regiunea de Nord, fiind vorba de 50 de militari.

  Тема:
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)

  Tematic

  Parisul condamnă intenția Turciei de a demara o operațiune militară în Siria
  Confirmat: Atac terorist în Germania cu un camion - cine e atacatorul
  Erdogan a anunțat începutul operațiunii militare în Siria
  Trump: „Cea mai proastă decizie luată vreodată” a costat 8 mii de miliarde de dolari
  Tagurile:
  operațiune militară, Siria, Turcia

  Știrile Zilei