21:06 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71

  Macron face de râs USR-PLUS: o apără pe ”penala” Sylvie Goulard!

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  159 0 0

  Când PSD a sărit în apărarea Rovanei Plumb, USR-PLUS a luat foc că apără corupții! Astăzi, Macron a făcut același lucru acuzând că Sylvie Goulard, respinsă de la postul de comisar european, a fost ”victima unui joc politic”.

  BRUXELLES, 10 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Preşedintele francez, Emmanuel Macron a susţinut, astăzi, că Sylvie Goulard este victima unui ''joc politic'', după ce candidata Franţei a fost respinsă de comisiile de specialitate din Parlamentul European în urma audierilor pentru postul de comisar european. Exact aceeași reacție pe care a avut-o și PSD după respingerea Rovanei Plumb. Numai că USR-PLUS a sărit atunci în sus că PSD apără corupții. Rămâne de văzut dacă USR-PLUS și Dacian Cioloș, marele apărător al candidatei Franței, îi vor spune același lucru și lui Macron.

  Sylvie Goulard a fost audiată joi a doua oară de comisiile Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor (IMCO) şi Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE), după ce la audierea din 2 octombrie nu a primit aviz favorabil din cauza unor suspiciuni privind integritatea. Dar ea nu a convins nici de această dată eurodeputaţii, astfel că numai 29 de eurodeputaţi din comisiile de specialitate au votat în favoarea ei şi 82 împotrivă.

  ''Sylvie Goulard a fost victima unui joc politic care afectează întreaga Comisie Europeană'', afirmă însă preşedintele Macron într-o declaraţie transmisă de biroul său de presă. Liderul de la Elysee va aborda această chestiune în discuţiile cu viitoarea preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi va căuta să se asigure că portofoliul atribuit Franţei va fi respectat, se mai arată în declaraţie.

  La rândul ei, Sylvie Goulard a reacţionat afirmând că a ''luat act'' de respingerea ei de către comisiile de specialitate din PE. ''Iau act de decizia Parlamentului European, în respectul democraţiei. Mulţumesc Preşedintelui Republicii şi Ursulei von der Leyen pentru încrederea lor şi tuturor deputaţilor care au votat pentru mine'', a scris ea pe Twitter.

  Candidatura sa fost contestată din cauza investigaţiilor aflate în desfăşurarea împotriva ei de justiţia franceză şi de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) într-un dosar de angajări fictive la cabinetul ei de eurodeputat, precum şi în urma activităţii pe care a desfăşurat-o timp de trei ani pentru un think-tank american, Institutul Berggruen, de la care a încasat peste 10.000 de euro pe lună în timp ce era de asemenea eurodeputat.

  Tematic

  Ultima oră: PNL și USR, acțiune gravă contra Bisericii!
  Totul se dă peste cap: Șanse mari ca PSD să păstreze Guvernul! USR aruncă în aer Opoziția!
  Mugur Ciuvică, lovitură devastatoare pentru USR - și VESTEA ANULUI pentru Gabi Firea!
  Tagurile:
  USR, Emmanuel Macron


  Știrile Zilei