05:47 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  33430

  Moscova și Beijingul au constatat existența unor imixtiuni în problemele interne ale Rusiei și China din partea statelor occidentale, în primul rând, Statele Unite.

  BUCUREȘTI, 11 oct – Sputnik. Moscova și Beijingul au contastat faptul existenței unor imixtiuni ale statelor occidentale, în primul rând al SUA, în problemele interne ale Rusiei și Chinei, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

  Mai devreme, Zaharova a purtat o serie de consultări cu directorul departamentului de informații, purtătorul de cuvânt al MAE Chinei, Hua Chunying, care au fost dedicate probleme amestecului în problemele interne ale statelor suverane și aspecului informațional al problemei.

  "Am constatat prin declarațiilor politice, făcute în vara acestui an, că observăm mâna aceluiași maestru, atât pe teritoriul Rusiei, cât și pe teritoriul Chinei, în contextul amestecului în problemele interne", a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

  Ea a menționează că după aceste consultări Moscova și Beijingul au analizat materialele informative legate de această chestiune.

  "În general, am făcut un schimb de opinii despre faptul că ceea ce am afirmat în declarațiile inițiale, s-a confirmat. Există niște evidențe incontestabile, în spatele acestor (imixtiuni n.r.) stau colegii noștri occidentali, în primul rând – SUA, precum și țările pe care convențional le incadrăm în termenul general de Occident", a spus purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova.

  Oficialul rus a mai adăugat că “spre marele nostru regret, sunt implicate și un șir de state occidentale, în pofida la o adeziune declarativă a respectării suveranității și susținerii unei politici de neamestec”.

  „Repet, am făcut un schimb de exemple și materiale concrete și am ajuns la concluzia că în spate se află același autor”, a subliniat Zaharova.

  Tematic

  Iohannis, incredibil: încurajează imixtiunea celui mai tupeist ”partener” străin!
  Document ascuns, imixtiune a unui celebru politician SUA în cazul Kovesi!
  Alegerile din SUA: nicio urmă a ”imixtiunii rusești”
  Lavrov: În cazul Venezuelei avem pe față o imixtiune în problemele interne
  Analist: ”La nivel de UE, Iohannis a comis cea mai gravă imixtiune în Justiție”
  Imixtiune gravă în România – UE și SUA, prin unealta PNL, sabotează un uriaș investitor!
  Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
  SUA planificau o imixtiune în problemele interne ale Rusiei din 2017
  Tagurile:
  China, Rusia, Maria Zaharova


  Știrile Zilei