14:36 24 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.47
 • USD17.19
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)
  14410

  Peste 70 de mii de sirieni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele după declanșarea operațiunii militare “Izvorul Păcii” de către forțele armate turcești.

  BUCUREȘTI, 11 oct – Sputnik. Peste 70 de mii au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza escaladării acțiunilor militare în nordul Siriei, a declarat în cadrul briefing vineri purtătorul de cuvânt al Programul alimentar mondial al ONU (PAM), Herve Verhoosel.

  "PAM este îngrijorată de posibilele consecințe ale evenimentelor din nord-estul Siriei și urmărește cu atenție evoluția situației. De la începutul escaladării violențelor a fost înregistată o migrare masivă a populației. Potrivit informațiilor de ultimă oră, peste 70 de mii de persoane din provincia Hasakah și Rakka și-au părăsit locuințele", a declarat oficialul.

  Potrivit lui Verhoosel, în prezent la sediul local al PAM din localitatea Qamishli continuă să activeze 32 de colaboratori ai organizației, pentru care au fost luate măsuri suplimentare de siguranță.

  Anterior, Oficiul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite a publicat o declarație în care avertizează cu privire la o posibilă sporire a numărului de refugiaților în legătură cu operațiunea militară declanșată de Turcia în nordul Siriei.

  Totodată, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite, Rupert Colville, a declarat că de la începutul operațiunii militare a forțelor armate turcești au decedat șapte civili, inclusiv două femei și un copil. Un alt copil a fost rănit.

  Тема:
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)

  Tematic

  Victime în rândurile populației, în urma atacurilor artileriei și aviației turcești
  SDF: Patru tancuri turcești, nimicite. Cinci militari turci au fost lichidați
  Trump le reproșează kurzilor că nu au sprijinit SUA în cel De-Al Doilea Război Mondial
  Iranul cere Turciei retragerea trupelor și încetarea atacurilor pe teritoriul Siriei
  Erdogan amenință UE cu o invazie a refugiaților din Siria
  Trump amenință Turcia cu “o lovitură dură”
  Turcia mizează pe sprijinul NATO în acțiunile militare din Siria
  Putin va vizita Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite
  Tagurile:
  Refugiați, Turcia, Siria

  Știrile Zilei