19:41 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Londra

  Act de terorism în UK? mai multe persoane înjunghiate într-un centrul comercial - VIDEO

  © Sputnik / Alex MacNaughton
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15301

  Mai multe persoane au fost înjunghiate într-un centru comercial din orașul Manchester, Marea Britanie. Poliția a folosit un pistol cu electroşocuri cu acţionare la distanţă pentru a reține un suspect în atac, iar zona a fost evacuată și închisă.

  BUCUREŞTI, 12 oct – Sputnik, Doina Crainic. Poliția a anunţat că cinci persoane au fost atacate cu un cuțit în apropierea centrului comercial Arndale din Manchester, potrivit RT. Încă nu se ştie dacă în urma atacului au existat şi morţi.

  Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare se vede cum un poliţist îndreaptă pistolul cu electroşocuri spre un bărbat imobilizat la sol de un alt poliţist.

  ​Un martor a declarat pentru Manchester Evening News că două persoane „înjunghiau la întâmplare oamenii” în centrul comercial.

  „Un bărbat de 40 de ani a fost arestat sub suspiciunea de agresiune severă. A fost arestat pentru a fi interogat”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Manchester.

  Specialiștii în domeniul combaterii terorismului conduc ancheta cu privire la atac și încearcă să stabilească dacă a fost vorba de un act de terorism.

  ​Transportul public în împrejurimi a fost temporar închis.

  Prim-ministrul Boris Johnson a mulțumit poliției și serviciilor de urgență pentru că au acţionat rapid, spunând că gândurile sale se îndreaptă către toți cei răniți și afectați de atac.

   

  Tematic

  Răsturnare de situație: Londra va cere amânarea Brexit în lipsa unui acord cu UE
  Haosul la Londra continuă: de joi, aeroportul internaţional London City ar putea fi blocat
  Haos la Londra: peste 300 de protestatari arestați, drumuri şi poduri principale închise
  Tagurile:
  video, Terorism, Londra, London, Marea Britanie


  Știrile Zilei