10:26 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Angela Merkel

  Discuție dură Erdogan – Merkel: Ați acceptat în NATO teroriști?

  © AP Photo / Michael Kappeler
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)
  1296130

  Erdogan și Merkel au avut astăzi o conversație telefonică care decurs în tonuri ridicate. Liderul turc a cerut Germaniei să aleagă între un aliat NATO și “teroriști”.

  BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că în cadrul unei discuții telefonice cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a propus liderul german să aleagă între Turcia și Partidul Muncitoresc al Kurdistanului, împotriva căruia Ankara desfășoară o operațiunile militară în nordul Siriei.

  “Am vorbit la telefon cu Merkel. Anterior, ministrul de Externe al Germaniei a anunțat despre suspendarea vânzărilor de arme Turciei… I-am spus lui Merkel: Priviți ce spune MAE-ul vostru. Noi suntem aliați NATO sau ați primit în NATO o organizație teroristă, iar noi nu știm? E o abordare foarte stranie. Sunteți cu noi sau cu teroriștii?”, a declarat Erdogan la postul turc de televiziune NTV.

  Berlinul informează că în conversația cu Erdogan, Merkel a cerut încetarea imediată a operațiunii militare în Siria.

  “Subiectul central al discuției a fost situația din nord-estul Siriei după demararea acolo a unei operațiuni militare turce. Cancelarul s-a pronunțat pentru o încetare imediată a operațiunii militare. În pofida intereselor legitime ale Turciei în domeniul securității, această operațiuni amenință cu migrarea a unei părți semnificative a populației, cu destabilizarea regiunii și consolidarea pozițiilor ISIS”, se spune într-un comunicat al guvernului german.

  Тема:
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)

  Tematic

  Peste 70 de mii de refugiați, în urma operațiunilor Turciei în Siria
  Pentagonul cere Turciei să înceteze acțiunile militare din Siria
  Trupele americane, lovite de artilerie din direcția pozițiilor turcești din Siria
  Tagurile:
  Turcia, Germania, NATO, Siria, Recep Tayyip Erdogan, Angela Merkel


  Știrile Zilei