00:00 27 Mai 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.73
 • RUB0.25
 • RON3.99
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3810

  Partidul Unionist Democratic (DUP) din Irlanda de Nord a anunțat nu susține acordul dintre Londra și Bruxelles. Acordul a fost trâmbițat astăzi de Juncker printr-un tweet victorios, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate

  BRUXELLES, 17 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. ”Așa cum stau lucrurile acum, nu putem susține ce s-a sugerat pe tema vămilor și a problemelor de consens și este o lipsă de claritate pe TVA”, a spus într-un comunicat lidera DUP, Arlene Foster, şi adjunctul acesteia, Nigel Dodds.

  ”Vom continua să lucrăm cu Guvernul să încercăm să obținem un acord sensibil care să fie funcțional pentru Irlanda de Nord și care să protejeze integritatea constituțională și economică a Marii Britanii”, au mai spus aceștia.

  Susţinerea din partea DUP, care sprijină guvernul Johnson, este crucială în condiţiile în care unii promotori ai unui Brexit dur din partidul premierului afirmă că vor fi convinşi de poziţia sa privind cea mai dificilă parte a acordului, aceea a graniţei irlandeze.

  Johnson, care nu are majoritate în Parlamentul format din 650 de parlamentari, are nevoie de 320 de voturi pentru a obţine ratificarea acordului. DUP are 10 voturi, dar votul fiind la limită, acestea sunt esențiale pentru ratificarea acordului.

  Tagurile:
  Acord, Irlanda, Brexit


  Știrile Zilei