05:59 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21602

  Un asteroid, denumit 2019 SR8, cu dimensiunea de aproximativ jumătate din Statuia Libertății, a trecut în viteză pe lângă Pământ, cu 35.406 km/h.

  BUCUREŞTI, 17 oct – Sputnik, Doina Crainic. Asteroidul denumit 2019 SR8 este considerat de NASA un „obiect aproape pe Pământ” sau NEO și a trecut miercuri pe lângă Pământ la o distanță de peste 3 milioane de mile, în jurul orei 03:45 BST, potrivit RT. SR8 are o domensiune între 20 și 44 de metri în diametru.

  Spre comparaţie, Colosseumul Romei este înalt de 48 de metri, iar turnul aplecat din Pisa măsoară aproximativ 56 de metri înălțime.

  De asemenea, vineri, cinci asteroizi se vor apropia de Pământ, cel mai mare dintre aceştia fiind cât Big Ben-ul londonez, cu un diametru de 95 de metri.

  Deşi majoritatea NEO reprezintă o amenințare mică sau nicio amenințare pentru Pământ, planeta noastră a fost afectată de impactul mai multor asteroizi în trecut.

  Dimensiunea contează

  Un meteorit de dimensiunea unei case explodând în atmosfera Pământului ar putea produce o forță mai mare decât cea a bombei nucleare de la Hiroshima din 1945. O rocă spațială cu un diametru de aproximativ aceeași înălțime ca o clădire cu 22 de etaje ar produce un crater pe Pământ de dimensiunea Parisului.

  O rocă spațială de jumătate de milă ar distruge o zonă de dimensiunea statului american Virginia, declanșând cutremure masive simțite la mii de kilometri distanță şi în acelaşi timp ar crea un nor de praf care ar acoperi soarele.

  Tematic

  Asteroid „potențial periculos”, cât Empire State Building, vine spre Pământ – raport NASA
  NASA se pregăteşte: Arma în cazul coliziunii unui asteroid cu Pământul
  NASA: Un asteroid mai mare decât piramida lui Kheops se apropie de Pământ - Video
  Asteroid mare cât Turnul Eiffel, distrugător de oraşe, se îndreaptă cu viteză spre Pământ
  Avertisment: probabilitate „100%” ca un asteroid să lovească Pământul – măsuri urgente
  Tagurile:
  Pământ, Asteroid, NASA

  Știrile Zilei