07:24 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)
  460224

  Protest în centrul Londrei, acolo unde mii de oameni s-au adunat cerând un nou referendum pentru BREXIT, în condițiile în care acordul negociat de prim-ministrul Boris Johnson va fi supus votului în Parlament în următoarele ore.

  BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit presei britanice, organizatorii campaniei ”Votul Poporului” spun că își doresc să vadă dacă oamenii – cetățenii din Regat – își doresc cu adevărat să părăsească Uniunea Europeană cu termenii stabiliți de Boris Johnson.

  Protestatarii se vor îndrepta spre Westminster în timpul în care parlamentarii dezbat noul acord negociat de Boris Johnson. Marşul, care a început la mijlocul zilei, se va desfăşura din Park Lane până în apropierea Parlamentului, informează bbc.com

  Doi dintre participanții la protest au călătorit toată noaptea pentru a putea participa la eveniment. Unul dintre ei le-a spus jurnaliștilor de la BBC că simte că aceasta este singura șansă să arate cât de mult crede că este nevoie de un referendum.

  Până sâmbătă, peste 500 000 de lire sterline au fost donate pentru a sprijini protestul, acesta primind şi sprijin interpartinic.

  Participanții la protest sunt rugați de organizatorii campaniei să semneze o scrisoare adresată premierului Johnson, liderilor europeni, parlamentarilor și europarlamentarilor prin care solicită permiterea unei noi șanse de a verifica dacă se dorește continuarea cu BREXIT-ul.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)

  Tematic

  Reacții la nivel înalt la anunțul Acordului pe Brexit
  Brexit: detalii legate de noul acord: ce s-a decis în aceste chestiuni – ce urmează
  Consiliul UE a aprobat acordul pentru Brexit. UK pleacă pe 1 noiembrie
  Tagurile:
  Brexit, Proteste


  Știrile Zilei