15:23 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Boris Johnson

  Brexit cu probleme: Boris Johnson, un nou conflict cu parlamentarii britanici

  © Sputnik / Алекс Макнотон
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)
  48610

  Parlamentarii britanici doresc să-l forţeze pe premierul Boris Johnson astăzi să-şi extindă calendarul strâns al adoptării legislaţiei privind Brexitul de care şeful executivului are nevoie pentru ca Brexitul să se realizeze pe 31 octombrie.

  BRUXELLES, 22 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Camera Comunelor va avea deseară două voturi privind Brexitul. Guvernul lui Boris Johnson a cerut un vot asupra legii privind acordul de retragere din UE (Withdrawal Agreement Bill) convenit cu UE săptămâna trecută. Acest acord trebuia să fie votat sâmbăta trecută, vot care însă a fost amânat prin adoptarea unei moţiuni care cere ca mai întâi să fie adoptată legislaţia privind Brexitul.

  Votul asupra legii privind acordul de retragere va fi urmat de un vot asupra calendarului adoptării legislaţiei aferente.

  Parlamentarii opoziţiei susţin că în mod normal Parlamentul ar avea nevoie de aproximativ zece zile pentru a examina o lege de o asemenea anvergură - legea privind acordul de retragere are 115 de pagini - şi afirmă că Johnson le cere să sprijine un ''Brexit în orb''.

  În schimb, Boris Johnson cere ca procesul să fie grăbit pentru ca Brexitul să fie pus în practică pe 31 octombrie. ''Publicul nu doreşte nicio altă amânare, nici liderii europeni nu doresc şi nici eu'', a spus Johnson, care, după ce Camera Comunelor a amânat votul asupra acordului privind Brexitul, s-a văzut nevoit să ceară Uniunii Europene o nouă amânare a Brexitului, deşi anterior promisese că nu o va face.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)

  Tematic

  Propunerea surpriză lansată de Merkel pentru relația UE-Marea Britanie după Brexit
  BREXIT: Proteste la Londra, mii de britanici vor referendum
  Boris Johnson, dosar pentru că a sabotat amânarea Brexit - Marea Britanie imită România
  BREXIT: Camera Comunelor va vota două amendamente
  UE a lansat procesul de ratificare a acordului pentru Brexit
  Marea Britanie divizată:Țara Galilor și Scoția solicită amânarea Brexit și cere referendum


  Știrile Zilei