07:56 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  148990

  Potrivit publicaţiei americane The National Interest, tancul rusesc de luptă T-14 Armata este considerat „potențial cel mai periculos tanc din lume”.

  BUCUREŞTI, 22 oct – Sputnik, Doina Crainic. Tancul rusesc T-14 Armata este un tanc de luptă de nouă generație, dotat cu un motor diesel de 1500 CP și cu o armură reactivă Malachit. Cu tunul său de calibru 125 mm, eclipsează tancul german Leopard-2 în privinţa mai multor caracteristici, scrie Die Welt, citat de Sputnik Internaţional. 

  De asemenea, ziarul american The National Interest scrie că tancul rusesc de luptă T-14 Armata este considerat „potențial cel mai periculos tanc din lume”.

  Die Welt a menționat tancul rusesc în contextul eforturilor comune ale Germaniei și Franței de a dezvolta un nou vehicul de luptă care să înlocuiască tancurile Leopard și, respectiv, Leclerc.

  Potrivit autorului articolului, cooperarea comună dintre cele două ţări ar putea fi umbrită de un dezacord cu privire la instalarea unui tun cu care va fi dotat noul tanc.

  Producătorul german Rheinmetall a dezvoltat o armă de calibru 130 mm, pentru a o înlocui pe cea veche cu una de un calibru mai mic.

  În mod similar, producătorul francez de arme Nexter a anunțat efectuarea cu succes ale unor teste pentru un tun de calibrul 140 mm.

  Fiecare dintre cele două companii susține că arma dezvoltată de ea este cea mai potrivită pentru tancul germano-francez dezvoltat în comun.

  Tematic

  Tancuri SUA prin păpușoi! Ministrul Leș îi face pe americani de râs: iată cât e de plată!
  SDF: Patru tancuri turcești, nimicite. Cinci militari turci au fost lichidați
  Un tanc transformat în tractor - video incredibil
  Un rus a fost condamnat pentru traficarea unui tanc
  Exercițiile militare cu tancuri de la Chebarkul, regiunea Chelyabinsk - în imagini video
  Tagurile:
  tanc, T-14

  Știrile Zilei