14:06 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72

  Clan de români condamnaţi în Paris: 113 ani închisoare pentru trafic de minori

  © Depositphotos/ JanPietruszka
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8220

  Membrii unui clan românesc care trafica şi exploata copii au fost condamnați la Paris la o sentinţă de 4 până la 8 ani de închisoare.

  BUCUREŞTI, 23 oct – Sputnik, Doina Crainic. 20 de membri dintr-un clan de romi au fost condamnați de instanța de la Paris pentru „trafic de minori”, spălare de bani și „conspirație criminală”, potrivit Sputnik France.

  Au fost condamnaţi la un număr total de 113 ani de închisoare. Ancheta iniţială a început la sfârșitul anului 2016, când s-a semnalat o creştere a furturilor în metroul din Paris săvârşite de către grupuri de adolescenţi cu vârste între 11 și 18 ani, care furau telefoane și portofele, adesea pe scările metroului.

  În timp ce unul sau mai mulţi distrăgeau atenția victimelor, un altul fura obiectele și le dădea mai departe complicilor care se grăbeau să le ascundă, după care toţi fugeau.

  Ancheta, denumită „Roman Express”, numele orașului de origine al clanului, din estul României, a condus, în ianuarie 2017, la o cooperare judiciară franco-română. Șase luni mai târziu, cooperarea a dus la arestarea simultană, în Franța, România, Spania și Italia, a majorității suspecților, părinții minorilor exploatați.

  „Aceste familii nu au o locație stabilă în Franța, pleacă şi vin din România pentru a-i însoți pe copii (…). 50 de minori activi au fost identificați în momentul arestărilor. Însă aceştia nu se consideră victime, iar cei care au fost apoi plasați au părăsit Franța săptămâna următoare”, potrivit parchetului din Paris.

  Procedurile legale continuă împotriva altor suspecți din România, unde imobilele clanului nu au fost confiscate încă.

  Valul de arestări din 2017 a cauzat o reducere semnificativă a acestui tip de furturi denunțate în Paris. „Dar clanul s-a reconstituit parțial și mai mulți minori s-au întors de la începutul anului”, a declarat procurorul.

  Potrivit primarului Parisului, în iunie, furturile în metroul din Paris au crescut cu 68% de la începutul anului.

  Tematic

  Mesaj din SUA: "SRI este capul statului mafiot paralel"
  Camorra, 30 de persoane afiliate clanului mafiot, arestate în timpul unei razii în Napoli
  Șefa unei reviste de top, amenințată în stil mafiot: ”O termin și pe mama ei”
  Român asasinat la comandă, într-un atac mafiot – IMAGINI ca în filme
  Şocant! Un român, executat în stil mafiot în Mexic
  Tagurile:
  trafic de copii, Închisoare, mafiot


  Știrile Zilei