04:06 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22350

  Rusia este îngrijorată de activitățile NATO în nordul Europei, a declarat Lavrov în cadrul unei vizite oficiale în Norvegia.

  BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Rusia este îngrijorată de activitatea NATO în nordul Europei, acest lucru creează riscuri de militarizare a Arcticii, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  “Am discutat sincer, profesionist despre această situație..., legată de securitate în nordul Europei. Am adresat niște întrebări în legătură cu modul în care evoluează activitățile NATO pe teritoriul Norvegiei. Ne îngrijorează asta din punct de vedere a faptului că e vecinul nostru și a faptului că există riscul militarizării Arcticii, împotriva căreia s-au pronunțat întotdeauna membrii Consiliului Arctic”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, Ine Marie Eriksen Søreide.

  El a menționat că ministrul și-a prezentat propriile argumente care includ obligațiile asumate în cadrul NATO, însă a confirmat că politica de bază rămâne una actuală. „Sperăm să fie așa”, a spus Lavrov.

  În ultimii ani Rusia a făcut declarații despre activizarea NATO la frontierele ei naționale. NATO își extinde inițiativele, pe care le numește “descurajarea agresiunii rusești”. Moscova și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea legată de sporirea prezenței forțelor alianței în Europa. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, declarase anterior că Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru nimeni, însă nu va ignora acțiunile care reprezintă un pericol pentru interesele ei.

  Tematic

  La New York au început negocierile între Lavrov și Pompeo
  Lavrov a avut o întrevedere cu ușile închise cu ministrul de Externe al Ungariei
  Lavrov, despre planurile SUA pentru NATO și Europa
  Lavrov: S-a ajuns la un punct critic, există riscul unui război de proporții
  Lavrov: Frontiera dintre Norvegia și Rusia este cea mai pașnică din Europa
  După discursul lui Lavrov la ONU, s-a format o coadă a celor ce vroiau să discute cu el
  Tagurile:
  NATO, Norvegia, Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe


  Știrile Zilei