10:29 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  38320

  Conform rapoartelor, liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis într-o operațiune militară americană din nord-vestul Siriei. Se presupune că el a detonat o vestă sinucigașă în timpul atacului.

  BUCUREŞTI, 27 oct - Sputnik. Presa internaţională, inclusiv ABC și Defense One, scrie că în timpul operaţiunii speciale americane, în care au fost implicate elicoptere, avioane de război și drone, trupele americane s-au angajat într-un schimb de focuri cu teroristul. La un moment dat, al-Baghdadi a detonat vesta. Mai târziu, sâmbătă, televiziunea irakiană de stat a anunțat că va transmite filmările raidului menţionat.

  Pentagonul nu a confirmat încă zvonurile, însă președintele american Donald Trump este de așteptat să facă un anunț major duminică dimineață. Sâmbătă seara, Trump a scris pe Twitter că „tocmai s-a întâmplat ceva foarte important!” - stimulând speculațiile că al-Baghdadi fusese de fapt ucis.

  Liderul Statului Islamic (IS, fostul lider ISIS) se ascunde de câțiva ani. Înregistrarea video distribuită de gruparea teroristă în aprilie 2019 îl arăta arate stând pe pământ cu o armă de atac Kalashnikov lângă el. Înainte de asta, al-Baghdadi a fost văzut ultima oară într-un videoclip din iulie 2014, când a vorbit la Marea Moschee din Mosul - în acea vreme capitala califatului acum defunct.

  Tematic

  Trump va face o „declarație majoră” duminică dimineață - Casa Albă
  Tagurile:
  SUA, ucis, Lider, Statul Islamic

  Știrile Zilei