13:08 21 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.42
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)
  26520

  Putin și Merkel au căzut de acord în timpul unei conversații telefonice că memorandumul încheiat între Rusia și Turcia va contribui la stabilizarea situației din nordul Siriei.

  BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. În cadrul unei convorbiri telefonice, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-au exprimat opinia că acordul între Rusia și Turcia vor contribui la stabilizarea situației din Siria, luând în considerație reuniunea comitetului constiuțional sirian, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

  “Potrivit aprecierii celor două părți, realizarea prevederilor memorandului încheiat între Rusia și Turcia va servi la stabilizarea situației din nord-estul Siriei, precum și va contribuie la procesul de reglementarea crizei politice din Siria, inclusiv în contextul demarării lucrărilor a comitetului constituțional sirian pe 30 octombrie, la Geneva”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

  Pe 22 octombrie, Rusia și Turcia au semnat un memorandum de înțelegere reciprocă din 10 puncte, care prevede introducerea unităților poliției militare ruse și a grănicerilor sirieni în regiunea din apropiere cu frontiera turco-siriană, în afara zonei desfășurării operațiunii „Izvorul Păcii”. Aceștia urmează să contribuie la retragerea unităților miliției kurde la o distanță de 30 kilometri de frontieră, operațiune care urma să fie finalizată în decurs de 150 de ore. Totodată, va fi demarată patrularea ruso-turcă în raza de 10 kilometri de frontieră la Vest și Est de zona operațiunii turce, cu excepția orașului Qamishli.

  Тема:
  Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)

  Tematic

  SUA au organizat contrabanda cu petrol sirian, afirmă Apărarea Rusă
  Detalii - cum ar fi murit liderul Statului Islamic, al-Baghdadi, în raidul din Siria
  Legătură ciudată și ignorată între teroristul ucis (Al Baghdadi) și… Hans Klemm!
  Ministerul rus al Apărării nu știe despre vreun ajutor acordat Washingtonului în Idlib
  Statul Islamic ar fi numit un nou lider după eliminarea lui Baghdadi
  Erdogan numește uciderea lui Baghdadi ”punct de cotitură” în lupta comună antiteroristă
  Tagurile:
  Turcia, Siria, Angela Merkel, Vladimir Putin

  Știrile Zilei