03:27 28 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23921

  Putin și Merkel au discutat la telefon despre problema tranzitului de gaz prin Ucraina, în contextul negocierilor trilaterale Rusia – Ucraina – UE la Bruxelles.

  BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au făcut un schimb de opinii în cadrul unei conversații telefonice cu privire la viitorul tranzitului de gaz prin teritoriul Ucrainei, în contextul consultărilor trilaterale la Bruxelles, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

  “În legătură cu desfășurarea astăzi la Bruxelles a unei noi runde de consultări ministeriale trilaterale Rusia – UE – Ucraina, a avut loc un schimb de opinii cu privire la continuarea tranzitului gazului rusesc prin teritoriul Ucrainei în Europa după expirarea actualului contract la sfârșitul anului 2019”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

  Actualul contract între Rusia și Ucraina cu privire la tranzitul și livrare a gazului expiră la sfârșitul acestui an. Cele două state și Comisia Europeană poartă negocieri trilaterale în problema continuării tranzitului combustibilului în UE după 2019.

  Tematic

  Cum stă România cu rezervele de gaz și electricitate pentru această iarnă
  E pregătită România de sistarea importului de gaz din Rusia? Ce spun FPPG
  A început umplerea cu gaz a primei ramuri a Turkish Stream
  Moldova ar putea primi gaz rusesc prin ocolirea Ucrainei
  Tagurile:
  Ucraina, Vladimir Putin, Angela Merkel, Comisia Europeană, gaz


  Știrile Zilei