00:42 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18411

  Directorul general al concursului Miss France, Sylvie Tellier, a spus că nu se va „opune” participării unei persoane „transsexuale” la următorul concurs din decembrie, întrucât acest lucru nu este „interzis” de regulament.

  BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik, Doina Crainic. Dacă „un bărbat care şi-a schimbat sexul și, prin urmare, are o statut civil de femeie, vine la concursul Miss France, nu suntem poliția, nu îl vom trimite să meargă la o vizită medicală”, a spus directorul general al concursului Miss France Sylvie Tellier, într-un interviu pentru Parisien.

  Participarea unei candidate transsexuale „nu este interzisă de regulament, chiar dacă este complicat în practică”, potrivit lui Sylvie Tellier, citată de Sputnik France

  „Dacă o tânără ajunge o Miss France transgender și publicul alege, nu ne vom opune, pentru că respectăm alegerea publicului. Oricum, nu cred că francezii sunt pregătiți să aleagă o Miss transsexuală. Și dacă nu sunt pregătiți, nu va exista o Miss transsexuală”, a adăugat ea.

  Sylvie Tellier a mai spus că a participat la filmul „Miss”, în care un tânăr trebuie să se deghizeze în femeie pentru a se infiltra în competiție. „Ca mamă, mă interesează ce probleme ridică acest film”, a spus ea.

  „Trebuie să încetăm să spunem că există discriminare în concursul Miss France, nu punem fetele pe cântar şi realizăm costume la comandă, pentru toate dimensiunile”, a spus ea, citată de AFP.
  Tagurile:
  transgender, France, Miss

  Știrile Zilei