20:02 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  43122

  Pentagonul a publicat imagini video de la operațiunea de eliminare a liderului grupării teroriste Statului Islamic, Abu Bakra al-Baghdadi, și a dezvăluit și detaliile acesteia.

  BUCUREŞTI, 31 oct - Sputnik. Videoclipul scurt arată clădirea în care, potrivit Statelor Unite, era teroristul. Cadrele arată cum clădirea este înconjurată de oameni din două părți.

  "Aici vedem locaţia ... unde se ascundea Baghdadi. Așa cum am menționat anterior, acest obiectiv izolat era situat în provincia Idlib din nord-vestul Siriei", a declarat reporterilor generalul Kenneth Mackenzie, comandantul Comandamentului Central al forţelor armate ale SUA.

  Potrivit generalului, videoclipul arată și cum „militanții deschid focul asupra forțelor americane care conduc o ofensivă din aer”.

  Mackenzie a adăugat că analiza ADN cu exactitate absolută a confirmat lichidarea lui al-Baghdadi. Potrivit oficialului, probabilitatea ca acestea să nu fie rămășițele lui Al-Baghdadi este de 1 din 104 septillion (un număr cu 24 de zerouri).

  Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a spus că liderul Statului Islamic s-a aruncat în aer împreună cu doi copii, nu trei, așa cum a raportat anterior președintele SUA, Donald Trump. Copiii aveau până la 12 ani.

  Trupul lui Al-Baghdadi a fost înmormântat pe mare, a confirmat Mackenzie.

  Pe 27 octombrie, Donald Trump a anunțat eliminarea lui al-Baghdadi în Siria. Potrivit acestuia, în timpul operațiunii armatei americane, un terorist a detonat o centură suicidă, cu toate acestea, al-Baghdadi a fost "identificat rapid și cu exactitate".

  Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, generalul major Igor Konashenkov, a declarat că Moscova nu deține informații de încredere cu privire la desfășurarea operațiunii de către armata americană referitor la o nouă „lichidare” a teroristului.

  Kremlinul a spus că dacă moartea liderului Statului Islamic este confirmată, atunci putem vorbi despre contribuția serioasă a lui Donald Trump la lupta împotriva terorismului internațional.

  Tagurile:
  SUA, video, Abu Bakr al-Bagdadi


  Știrile Zilei