19:20 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9010

  Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost confirmată de reprezentanții grupării teroriste Statul Islamic.

  BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik.Organizația teroristă Statul Islamic a confirmat informațiile despre moartea liderului lor, Abu Bakr al-Bagdadi, și a anunțat numele succesorului acestuia, transmite site-ul Amaq.

  Succesorul lui al-Bagdadi, potrivit agenției, este Abi Ibrahim al-Hashemi al Kurashi.

  Pe 27 octombrie, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat despre lichisarea lui al-Bagdadi. În timpul unei operațiuni a militarilor americani, teroristul și-a detonat centura de suicid. Totuși, s-a reușit stabilirea rapidă a identității lui. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, generalul-maior, Igor Konașenkov, a anunțat că Rusia nu dispune de informații despre o operațiune de lichidare a lui al-Bagdadi.

  Al-Bagdadi, al cărui nume adevărat este Ibrahim Avad al-Badri, este cunoscut în calitate de lider al teroriștilor din 2014, când a proclamat crearea unui “califat islamic” în Orientul Apropiat, într-o moschee din orașul Mosul, ocupată de militanții ISIS.

  În ultimii ani, presa a publicat în mai multe rânduri informații despre lichidarea lui, care nu au fost confirmate ulterior.

  Tematic

  Trump anunță lichidarea adjunctului lui al-Bagdadi
  Statul Islamic a confirmat moartea lui al-Bagdadi
  Tagurile:
  Statul Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi


  Știrile Zilei