14:39 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (117)
  26250

  Rusia anunță că a finalizat înainte de termen procesul de livrare Turciei a componentelor sistemului de apărare antiaeriană S-400 Triumf.

  BUCUREȘTI, 1 nov – Sputnik. Rusia a finalizat înainte de termen livrarea tuturor componentelor sistemelor S-400 în Turcia, a anunțat directorul general al Rosoboronexport, Alexandr Miheev.

  Anterior, ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat că sistemele S-400 în Turcia sunt gata să intre în funcție din primăvara anului viitorul.

  “În 2019 Rosoboronexport a continuat să-și consolideze imaginea de partener sigur, de o companie dinamică și flexibilă, dispusă să poartă afaceri chiar și în condiții de presiuni puternice din partea concurenților. Implementăm cu succes instrumente financiare care face posibilă cooperarea cu partenerii noștri în pofida unor factori externi nefavorabili. Acest lucru dă roade. În pofida sancțiunilor, am finalizat înainte de termen livrarea tuturor componentelor S-400 Turciei, am creat și am deschis prima întreprindere comună de producție a armelor Kalașnikov din seria 200 în India”, a spus Miheev, citat într-un comunicat al companiei.

  Livrările noului sistem antiaerian, care a provocat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au început în mijlocul lunii iulie a acestui an. Anterior, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus că ultimele elementele ale sistemelor de rachetă, conform graficului, ar urma să ajungă în noiembrie-decembrie.

  Contractul pentru livrarea Turciei a sistemului rusesc S-400 Triumf a fost semnat de compania Rosoboronexport în aprilie 2017, la Moscova. Acesta a devenit cel mai mare contract semnat vreodată de Rusia cu o țară NATO. Conform contractului, Rusia a livrat Turciei patru baterii ale sistemului de apărare antiaeriană S-400 în valoare de 2,5 miliarde de dolari.

  Тема:
  Industria militară rusă (117)

  Tematic

  Trump i-a exprimat lui Erdogan îngrijorarea sa privind achiziţia de S-400 de către Turcia
  Pence a pus Turcia în fața unei alegeri între NATO și S-400 rusești - reacția Moscovei
  Çavuşoğlu: Nimeni nu poate interzice Turciei să cumpere S-400
  Prima tranșă de sisteme de rachete rusești S-400 a fost livrată în Turcia
  Un alt lot de componente ale sistemului de rachete S-400 rusesc au ajuns Turcia
  Erdogan anunță când se va încheia livrarea S-400 în Turcia, sisteme care ”vor întări NATO”
  Un bucătar turc i-a trimis lui Putin o prăjitură în semn de recunoștință sistemele S-400
  Livrările sistemelor rusești antirachetă S-400 în Turcia - imagini video
  A doua baterie a sistemului S-400 din Rusia a fost livrată în Turcia
  „Scutul Slav 2019: Sistemele rusești S-400 vor apărea la 100 km de frontiera României
  Tagurile:
  S-400, S-400, Rusia, Turcia


  Știrile Zilei