22:56 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (442)
  46341

  Căștile Albe pregătesc o serie de provocări cu utilizarea armelor chimice în Siria, afirmă Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

  BUCUREȘTI, 1 nov – Sputnik. Organizația Căștile Albe, împreună cu teroriștii, intenționeze să organizeze o serie de provocări în Siria cu utilizarea armelor chimice, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  "Informațiile despre activitatea Căștilor Albe primește tot mai multe confirmări... Potrivit datelor existente, pe care le transmite regulat guvernul Siriei Organizației Națiunilor Unite, Căștile Albe intenționează să organizeze împreună cu teroriștii o serie de provocări în Siria cu utilizarea armelor chimice", a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

  Anterior, Casa Albă a anunțat că președintele SUA, Donald Trump, a convenit asupra alocării a 4,5 milioane de dolari Forțelor de Apărare Civilă din Siria, cunoscute drept “Căștile Albe”.

  Potrivit Mariei Zaharova, Rusia este dezamăgită de decizia SUA de a oferi finanțare Căștilor Albe. Ea a menționat că Rusia a prezentat public dovezi ale existenței unor legături între Căștile Albe și structurile teroriste, dar și cu privire la acțiunile pseudoumanitare.

  Organizația Căștile Albe, devenită cunoscută și susținută în Occident, și-a declarat drept scop salvarea populației pașnice din zonele desfășurării acțiunilor militare, însă au fost acuzate de autoritățile siriene de relații cu extremiștii și desfășurarea unei activități propagandistice ostile. MAE al Rusiei a calificat activitatea Căștilor Albe drept element al unei campanii de ponegrire a autorităților legitime ale Siriei, acuzându-le de organizarea unor provocări sub pretextul cărora Occidentul a acuzat Damascul de utilizarea armelor chimice și a aplicat atacuri asupra unor obiective ale trupelor guvernamentale.

  Тема:
  Războiul din Siria (442)

  Tematic

  Ministrul sirian de Externe: Marea Britanie a ajutat Căştile Albe să aducă clor la Idlib
  Moscova: Teroriștii au posibilitatea să producă arme chimice în Siria
  Sana a publicat imagini video cu un atac chimic pus în aplicare de Căştile Albe în Idlib
  Marea Britanie va adăposti membrii „Căștilor Albe”
  Căștile Albe pregătesc noi provocări în Siria - Moscova
  Tagurile:
  Maria Zaharova, Ministerul Afacerilor Externe, SUA, Rusia, Siria, Căștile albe


  Știrile Zilei