19:50 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  184851

  Chiar dacă SUA asigură că vor continua ”să lucreze cu partenerii internaţionali”, efortul care se dorea mondial va suferi considerabil – și prin efectele în lanț ale deciziei americane

  BUCUREȘTI, 5 nov - Sputnik, Evan Răutu. Mike Pompeo a făcut un anunț care pune capăt unei lungi perioade de discuții și negocieri - ”SUA au informat oficial ONU privind ieşirea lor din Acordul de la Paris privind combaterea schimbării climatice, decisă în 2017 de Donald Trump, a anunţat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo”, relatează Agerpres, preluând surse internaționale.

  ”Astăzi, SUA încep un proces de retragere din Acordul de la Paris”, a spus Pompeo, care a precizat că ”retragerea va fi efectivă la un an după notificare”.

  Evenimentul va avea loc efectiv după data de 4 noiembrie 2020, dar efectele vor fi imediate. Ieșirea SUA din principalul instrument internațional de combatere a efectelor schimbării climatice va antrena reacții ale altor state de prim rang.

  În plus, chiar dacă Secretarul de Stat a dat asigurări că SUA va continua ”să lucreze cu partenerii noştri internaţionali pentru a întări rezilienţa faţă de consecinţele schimbării climatice”, efortul care se dorea mondial va suferi considerabil – și prin efectele în lanț ale deciziei americane.

  ”Secretarul de stat american a invocat din nou "povara economică nedreaptă impusă muncitorilor, companiilor şi contribuabililor americani de angajamentele luate de SUA în cadrul acordului”, transmite sursa citată ca motivare a finalizării deciziei, menționând și apropierea alegerilor prezidenţiale în SUA, atu-ul lui Donald Trump fiind tocmai susținerea lucrătorilor și companiilor.

  Dar, a dat asigurări Pompeo, ”ca şi în trecut, SUA vor continua să promoveze cercetarea, inovarea şi creşterea lor economică reducând emisiile şi întinzând mâna prietenilor şi partenerilor din lumea întreagă”.

  Tematic

  Trump a decis să denunțe acordul de la Paris privind schimbările climatice
  Tagurile:
  ONU, SUA, Paris, climă, Acord, Mike Pompeo


  Știrile Zilei