14:31 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5511

  Frank-Walter Steinmeier i-a adresat o scrisoare fostului președintele al URSS, Mihail Gorbaciov, în care aduce mulțumiri din numele poporului german pentru aportul adus la unificarea Germaniei.

  BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, i-a adus mulțumiri fostului lider al URSS, Mihail Gorbaciov, pentru aportul adus la reunificarea țării și și-a exprimat regretul în legătură cu starea actuală a relațiilor ruso-german și ruso-europene.

  Mihail Gorbaciov
  © Sputnik / Леонид Палладин

  "În aceste zile Germania își amintește de căderea Zidului Berlinului, care a avut loc acum 30 de ani. Nu am uitat și nu vom uita niciodată acea reunificare pașnică a țării mele și acest sfârșit al divizării Europei erau imposibil fără decizii curajoase și umane pe care le-ați luat atunci. Privind în trecut, înțeleg bine că nu toate așteptările ale acelor zile au fost realizate. Cel mai mult mă întrestează starea relațiilor ruso-germane și ruso-europene", se spune în scrisoarea adresată de Steinmeier, dată publicității de cancelaria șefului statului german.

  Președintele Germaniei a adăugat că „sarcina și obligația noastră este să nu ne împăcăm cu adâncirea dezbinării din ultimii ani și să nu trecem cu vederea obiectivul unui viitor comun în pace și cooperare”.

  “În aceste zile aș vrea să vă comunic sincer și clar: Germania vă este profund recunoscătoare și vă datorează întotdeauna recunoștința”, a adăugat Steinmeier.

  Tematic

  Mihail Gorbaciov: Totul arată că lumea s-ar pregăti de război
  Gorbaciov cere un Summit SUA-Rusia despre colapsul Tratatului nuclear
  Atacul asupra Siriei și consecințele lui, văzute de Mihail Gorbaciov
  Cum a încercat Ceaușescu să-l înlăture pe Gorbaciov de la putere
  Gorbaciov: Cum putea fi evitată destrămarea URSS
  Gorbaciov dă alarma: trebuie să ne oprim
  Tagurile:
  Frank-Walter Steinmeier, Germania, URSS, Mihail Gorbaciov


  Știrile Zilei