21:53 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37931

  Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia nu va cere permisiunea SUA în cazul în care va decide să procure avioanele militare rusești.

  BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că țara lui nu intenționează să ceară acordul SUA în cazul în care va decide să achiziționeze avioanele militare rusești.

  La începutul lunii septembrie Erdogan a vizitat expoziția aviatică MAKS-2019 împreună cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. În cadrul evenimentului liderul turc și-a manifestat interesul pentru avioanele rusești de vânătoare Su-35 și Su-57, subiect care a fost abordat și în cadrul discuțiilor cu președintele Rusiei. Erdogan a declarat că Turcia și Rusia poartă negocieri cu privire la achiziția Su-57.

  “Când am cumpărat S-400 oare am cerut permisiunea cuiva? Nu am întrebat pe nimeni și le-am cumpărat. Dacă vom decide că vom achiziționa, atunci o vom face”, a declarat Erdogan fiind întrebat despre posibila procurare a avioanelor rusești.

  Acest a menționat că Turcia le-a solicitat în mai multe rânduri SUA să le vândă sistemul de apărare antiaeriană Patriot, însă au primit răspunsuri negative.

  “Au făcut trimitere la congres, iar din momentul în care acesta răspunde întotdeauna negativ, nu au putut să ni le ofere. Dacă nu îmi vinzi ceea ce am nevoie, apoi îmi ceri să-ți solicit permisiunea – e o încălcare a suveranității statului. Nu suntem acest gen țări care ar permite așa ceva”, a declarat liderul turc.

  El adăugat că Turcia, așa cum a fost în cazul procurării S-400, „va întreprinde pași necesari, în cazul în care nu va fi rezolvată problema achiziționării avioanelor americane F-35”.

  Tematic

  Erdogan numește uciderea lui Baghdadi ”punct de cotitură” în lupta comună antiteroristă
  Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria
  Șoigu a dat aprecieri mersului realizării memorandumului ruso-turc cu privire la Siria
  Rusia și Turcia încep patrulările comune din 1 noiembrie
  Rusia a finalizat înainte de termen livrarea sistemelor S-400 Turciei
  Erdogan ar putea efectua o vizită în Rusia la lansarea Turkish Stream
  Tagurile:
  Turcia, Su-35, Su-57, Rusia, SUA, Recep Tayyip Erdogan


  Știrile Zilei