21:53 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (639)
  60620

  Potrivit think tank-ului „Resolution Foundation”, cheltuielile publice în Marea Britanie vor crește considerabil, indiferent de rezultatul alegerilor generale din decembrie. Un analist britanic își expune punctul de vedere într-un interviu pentru Sputnik.

  BUCUREŞTI, 5 nov – Sputnik, Doina Crainic. Promisiunile privind investițiile în serviciile publice, promisiuni făcute de Partidul Conservator și Partidul Laburist, pot fi îndeplinite, Marea Britanie fiind un stat suveran cu monedă flotantă proprie, a declarat jurnalistul și analistul David Lindsay, răspunzând la o întrebare a agenţiei Sputnik posibilitatea reală de a se majora finanțarea pentru programele sociale fără a majora impozitele și a afecta afacerile.

  „Este posibil. Un stat suveran cu propria monedă flotantă poate emite cât de mulți bani dorește. În ceea ce privește alegerile, acestea vor duce la suspendarea parlamentului. [...] A devenit un fel de joc, dar în final, parlamentul va fi suspendat”, a spus expertul.

  Acesta a mărturisit că în momentul de faţă nu știe cine va avea majoritatea: conservatorii sau laburiştii.

  „Un al doilea referendum privind Brexit este acum foarte posibil, perioada de prelungire până în 2020 a început deja. [...] Există o șansă să aibă loc”, este de părere Lindsay.

  Potrivit acestuia, dacă al doilea referendum privind Brexitul va fi organizat și ieșirea Regatului Unit din UE va fi anulată, alegătorii pro-Brexit vor face scandal.

  „În orice caz, este foarte dificil să prezicem ce va face toată lumea în astfel de circumstanțe. Oricum, acest lucru va lăsa o urmă pe viață pentru mulți oameni. Iar acesta ar putea fi un lucru fatal pentru politica din Marea Britanie”, a comentat jurnalistul.

  Noul termen-limită acordat de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene amână din nou ieșirea Regatului Unit până la 31 ianuarie 2020. Aceasta este a treia amânare a Brexit-ului (după 12 aprilie și 31 octombrie 2019) și toate scenariile rămân posibile.

  Britanicii sunt chemați la urne pe 12 decembrie pentru alegeri anticipate, iar Boris Johnson apare favorit în sondaje.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (639)

  Tematic

  Un nou Guvern britanic va aproba Acordul Brexit: alegeri anticipate pe 12 decembrie
  Înalt oficial european: riscul unui Brexit fără acord încă există
  Trump vrea să strice acordul dintre Marea Britanie și UE și cere un Brexit dur
  Tagurile:
  Referendum, Brexit


  Știrile Zilei