22:18 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (639)
  31901

  Premierul britanic Boris Johnson a promis ieri că Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană în luna ianuarie, un mesaj care este menit să atragă voturile taberei Brexit.

  BRUXELLES, 7 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Boris Johnson își face temă de campanie din promisiunea ieșirii din UE în ianuarie, el lansaând această promisiune la întâlnirile cu alegătorii.

  "Este minunat să văd atât de mulți dintre voi aici...la începutul a ceea ce eu consider a fi cele mai importante alegeri pe care țara noastră le-a organizat într-o generație", a declarat Johnson în cadrul unui miting desfășurat în orașul Birmingham.

  Camera Comunelor a aprobat cererea premierului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie. Premierul britanic vrea alegeri anticipate pentru a depăşi impasul politic referitor la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

  Liderii ţărilor europene au aprobat cererea Guvernului Johnson de amânare a Brexit până pe 31 ianuarie 2020. Boris Johnson, care și-a construit imaginea de premier pe ideea rezolvării acestui impas, defilează acum în campania pentru alegeri cu promisiunea finalizării Brexitului, țintind electoratul anti-UE care a votat pentru Brexit, dar și pe cei care doresc încheierea acestui proces amânat atât de mult.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (639)
  Tagurile:
  ue, ieșire, Londra, Boris Johnson, Brexit


  Știrile Zilei