11:07 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18971

  Europa trebuie să-și revizuiască pozițiile față de Rusia de dragul instaurării păcii și autonomiei strategice a Europei, a declarat Macron.

  BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat într-un interviu, oferit revistei Economist, că Europa trebuie să-și revizuiască relațiile cu Rusia de dragul instaurării păcii în Europa și pentru redobândirea independenței strategice.

  "Dacă ne dorim o pace în Europa, să reastabilim autonomia strategică a Europei, trebuie să revizuim poziția noastră față de Rusia", a declarat Macron, adăugând că acest lucru ar putea dura zece ani.

  Potrivit lui, faptul că SUA se comportă dur cu Rusia reprezintă o expresie a unui “super-ego” administrativ, politic și istoric.

  „Însă între noi e un ocean. E vorba de relațiile cu venicii noștri, avem dreptul să fim autonomi, să nu repetăm sancțiunile americane, să regândim relațiile strategice cu Rusia fără niciun fel de naivități, fiind instrasigenți în negocierile de la Minsk și față de ceea ce se întâmplă în Ucraina. În mod clar, trebuie să revizuim relațiile noastre strategice”, a menționat președintele Franței.

  El consideră că în relațiile dintre cele două state există niște „conflicte înghețate”, însă în pofida acestui fapt „trebuie să pună în discuții multe probleme”.

  “Ceea ce propun este o practică în care discutăm despre viziunile noastre asupra lumii, despre riscurile care stau în fața noastră, despre interesele comune pe care le-am putea avea și cum ar trebui să reconstruim ceea ce eu numesc arhitectura de încredere și securitate”, a adăugat Macron.

  Tematic

  Lavrov a vorbit despre discursul "pro-rus" al lui Macron
  Macron: „Este necesar ca Europa să dialogheze cu Rusia"
  USR face un pas împotriva lui Macron și contrazice politica europeană cu privire la Rusia
  Macron: Vrem să creăm o nouă arhitectură de securitate cu Rusia
  Trump și Macron au convenit să invite Rusia la summitul G7
  Macron se visează Napoleon și declară război Braziliei, Rusiei și SUA
  Macron îi dă dreptate lui Dan Barna: relația cu Rusia ar trebui ”regândită”
  Macron pune capăt neîncrederii în Rusia, dar subordonații Cioloș și Barna îl contrazic!
  Macron a salutat ratificarea de către Rusia a acordului de la Paris
  Tagurile:
  SUA, Rusia, Franța, Emmanuel Macron


  Știrile Zilei