05:11 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29770

  Macron consideră că este de neconceput ca NATO să mai trateze Federația Rusă ca pe inamic după destrămarea Organizației Tratatului de la Varșovia.

  BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că este de neconceput faptul că Rusia este considerată principalul inamic al NATO după destrămarea Organizației Tratatului de la Varșovia.

  “NATO a fost concepută drept un răspuns dat inamicului: Tratatul de la Varșovia. În anii 90 am regândit acest proiect geopolitic în legătură cu dispariția principalului dușman. Faptul că Rusia rămâne în continuare un inamic este de neconceput”, a declarat Macron într-un interviu oferit revistei Economist.

  Tratatul de prietenie, cooperare și asistență mutuală de la Varșovia, semnat între Albania, Bulgaria, Ungaria, RDG, Polonia, România, URSS și Cehoslovacia a fost semnat în anul 1955. Încheierea acestei înțelegeri a fost motivată de necesitatea luării unor măsuri de răspuns la crearea NATO și aderarea la acest bloc a Germaniei de Vest.

  În februarie 1991 a fost luată decizia de desființare a structurilor militare ale Tratatului de la Varșovia, în iulie la Praga a fost semnat un protocol de dizvolarea lui.

  Tagurile:
  NATO, Rusia, Tratatul de la Varșovia, Franța, Emmanuel Macron


  Știrile Zilei