20:27 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Londra

  Vremea în Marea Britanie, anunţ: iată când vine zăpada mare în UK –15 cm

  © AFP 2019 / TOLGA AKMEN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  822640

  Temperaturile scad în Marea Britanie pe măsură ce se apropie anotimpul Crăciunului, însă o hartă meteo arată că se prevăd căderi mari de zăpadă încă de săptămâna viitoare. La ce să se aştepte românii din UK.

  BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Doina Crainic. Temperaturile sunt în scădere în Marea Britanie, iar dimineţile și serile înghețate devin norma pe măsură ce iarna se apropie. Mai mult, o hartă meteo arată că urmează căderi de zăpadă în toată țara săptămâna viitoare, potrivit Express.

  Harta meteo de la WXCharts arată că va cădea zăpadă în Scoția, în nordul și vestul Angliei și va ajunge şi în Țara Galilor până joi, 14 noiembrie.

  Grosimea zăpezii va fi de până la 4,3 inci (10 cm) în Highlands, 2,3 inci aproape de Aberdeen și 1,1 inci în Edinburgh. În nordul Angliei, în Newcastle vor fi 2,7 inci, iar în Cumbria, 4,7 inci.

  În Durham se pot depune chiar 6,6 inci (15 cm) dacă predicția WXCharts se adevereşte. De asemenea, potrivit hărții, în nordul Țării Galilor de Nord vor fi 4,3 inci de zăpadă.

  Şi agenţia Met Office prezice zăpadă săptămâna viitoare, spunând că va fi rece şi ceață sâmbătă dimineaţă înainte de a cădea ploaie, iar zăpada se va depune în zonele de deal în nord şi se va răspândi spre est. De asemenea, luni vor fi ploi și ninsoare.

  Potrivit The Weather Outlook, modelele de prognoză pe computer prevăd că această lună noiembrie va fi cea mai rece din 2010.

  În prezent, în Marea Britanie sunt în vigoare o serie de avertizări meteorologice, o alertă de ploi fiind valabilă până vineri la 7 dimineața.

  Pentru Scoția sunt aşteptate temperaturi de îngheț peste noapte, cu valori minime de -1 grade C în apropiere de Loch Rannoch.

  Tematic

  Avertizare meteo UK: „pericol pentru viaţă” - vânturi violente, ninsori şi ploi torenţiale
  Românii din Marea Britanie: Harta interactivă a tuturor secțiilor de votare din UK
  Românii în UK, avertizare: Metroul din Londra, mai poluat decât cele mai aglomerate străzi
  Tagurile:
  Marea Britanie, UK, Londra


  Știrile Zilei