06:28 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72

  Un lider al naționaliștilor ucraineni, reținut în Polonia

  © Sputnik / Алексей Куденко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19410

  Un lider al naționaliștilor ucraineni, Igor Mazur, a fost reținut în Polonia. Autoritățile poloneze intenționează să-l extrădeze Rusiei.

  BUCUREȘTI, 9 nov – Sputnik. Vicepreședintele organizației naționaliste ucrainene UNA-UNSO, Igor Mazur, a fost reținut în Polonia, anunță ombudsmanul ucrainean, Ludmila Denisova.

  "Potrivit informațiilor existente, la acesta nu are acces consulul ucrainean și nu i se oferă un avocat. Luni, 11 noiembrie, în orașul Holm urmează să fie luată decizia cu privire la arestarea lui preventivă și extrădarea lui în Rusia", a anunțat Denisova sâmbătă într-un mesaj pe Facebook.

  Ombdusmanul a îndemnat MAE al Ucrainei să contribuie la eliberarea lui Mazur.

  Deputatul din Rada Supremă, din partea partidului fostului președinte Petro Poroșenko, „Solidaritatea Europeană”, Irina Friz, a anunțat Mazur deja s-a întâlnit cu consulul ucrainean, fiindu-i oferită asistența juridică.

  “Niciodată statul polonez nu i-a extrădat pe ucraineni Rusiei... În următoarele zile trebuie să facem totul pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Ne-am adresat și deputaților polonezi de a nu admite acțiuni ale Rusiei în raport cu ucraineni”, a scris Friz pe Facebook.

  Tematic

  Polonia a interzis simbolurile naționaliștilor ucraineni
  Naționaliștii ucraineni au luat cu asalt o biserică din Vestul Ucrainei
  Tagurile:
  Polonia, Ucraina, Naționaliști


  Știrile Zilei