15:22 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4710

  Serghei Lavrov efectuează o vizită oficială în Armenia, unde va discuta despre intensificarea cooperării între Moscova și Erevan în cadrul mai multor organizații internaționale.

  BUCUREȘTI, 10 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a sosit duminică seara cu o vizită oficială în Armenia.

  Programul vizitei șefului diplomației ruse în Erevan va începe cu o participare împreună cu omologul său armean, Zograb Mnațakanyan la deschiderea festivă a unei expoziții dedicate celor 75 de ani de la Victoria în cel De-Al Doilea Război Mondial. Evenimentul va avea loc în Galeria Națională a Armeniei.

  Așa cum anunțase anterior MAE de la Moscova, vizita oficială a lui Lavrov în Erevan va dura până pe 11 noiembrie. Programul aflării în Armenia prevede întrevederi cu prim-ministrul țării, Nicol Pașinean, și președintele Armen Sarkisyan, precum și negocieri cu Mnațakanyan.

  Urmează să fie puse în discuție mai multe probleme legate de cooperarea bilaterală, cooperarea externă în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, OSTK și CSI, coordonarea pozițiilor în ONU, OSCE, Consiliul Europei, Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră și alte forumuri internaționale.

  “Va avea loc un schimb de opinii pe subiecte internaționale și regionale, inclusiv perspectivele reglementării crizei din Nagorno-Karabah”, se menționează în comunicatul MAE al Rusiei.

  “Vizita va deveni o continuare logică a dialogului politic ruso-armean, orientat spre dezvoltarea cooperării strânse între țările noastre în domeniile politice, economice și comerciale, umanitare și altele”, se spune în comunicatul diplomației ruse.

  Tematic

  La New York au început negocierile între Lavrov și Pompeo
  După discursul lui Lavrov la ONU, s-a format o coadă a celor ce vroiau să discute cu el
  Lavrov, despre planurile SUA pentru NATO și Europa
  Lavrov: S-a ajuns la un punct critic, există riscul unui război de proporții
  Lavrov: Frontiera dintre Norvegia și Rusia este cea mai pașnică din Europa
  Lavrov în Norvegia: Rusia este îngrijorată de activitatea NATO în nordul Europei
  Lavrov: NATO se opune unui moratoriu asupra amplasării rachetelor în Europa și Asia
  Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Erevan, Armenia, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei