04:39 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Proteste în Catalonia, autostrada dintre Spania și Franța, blocată

  Protestele din Catalonia escaladează: autostrada dintre Franța și Spania, blocată

  © AFP 2019 / LLUIS GENE
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27201

  În Catalonia au avut loc proteste violente în urma hotărârii prin care Curtea Supremă din Spania a condamnat lideri catalani la pedepse cu închisoarea pentru implicarea lor în referendumul de independență din 2017 din regiunea semiautonomă.

  BUCUREŞTI, 11 nov – Sputnik, Doina Crainic. Manifestanții de la mişcarea Tsunami Democràtic au blocat o autostradă între Franța și Spania, în cadrul unei demonstraţii pentru independenţa Cataloniei, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției.

  Într-un tweet, mişcarea Tsunami i-a încurajat pe cetățeni să călătorească în La Jonquera pentru a bloca frontiera.

  ​Mișcarea a anunțat vineri că protestul va începe astăzi și va dura 72 de ore, până miercuri, potrivit Sputnik Internaţional. Potrivit ziarului Naciodigital, sute de persoane au blocat frontiera în La Jonquera.

  ​Protestul a început la ora nouă dimineața. Inițial, benzile de sud ale AP-7 au fost blocate și a fost lăsată o arteră deschisă în direcția Franței, dar ulterior traficul a fost complet obstrucționat, potrivit Serviciului Catalan de Trafic.

  На испано-французской границе в северной Испании активисты заблокировали движение на автомагистрали
  © AFP 2019 / LLUIS GENE
  На испано-французской границе в северной Испании активисты заблокировали движение на автомагистрали

  În octombrie, Curtea Supremă a Spaniei a hotărât condamnarea a nouă politicieni catalani la 9-13 ani de închisoare cu acuzații de revoltă, iar alți trei au fost amendaţi. Instanța a emis mandate de arestare europeană și internațională pentru Carles Puigdemont. Hotărârile au declanșat un val masiv de proteste violente în Catalonia.

  Tagurile:
  blocat, autostradă, Catalonia, Franta, Spania, Proteste


  Știrile Zilei